Χριστουγεννιάτικο χοιρινό φούρνου
2013-07-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 3:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
Χοιρινός λαιμός με κόκκαλο περίπου 2,5 κιλά
150ml μέλι
Λάδι
Χυμός 2 λεμονιών
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη
2κ.σ.θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το χοιρινό σε σκεύος με καπάκι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό το κρέας. Το σκεπάζουμε και το φυλάμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη το μεταφέρουμε σε γάστρα μαζί με τη μαρινάδα και πολύ λίγο νεράκι. Το σιγοψήνουμε με κλειστό καπάκι για 3 ώρες, βρέχοντας το 2-3 φορές με τα υγρά της γάστρας. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.