Χταποδάκι σαλάτα με πλιγούρι
2013-05-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μικρό χταπόδι βρασμένο και ψιλ/νο
1φλ.πλιγούρι μουλιασμένο
3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
8ντοματίνια κομμένα στη μέση
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
Λάδι
Χυμό 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.σκόνη τζίντζερ
1κ.γλ.κάρυ
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε σαλατιέρα το πλιγούρι και διασκορπίζουμε από πάνω τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά, τον άνηθο και το χταπόδι.
Βήμα 2
Βάζουμε σε βάζο με καπάκι το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο , το τζίντζερ και το κάρυ και τα ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και σερβίρουμε.