Loader

Χταποδοσαλάτα με ατζούρι και δροσερή σος

2015-07-20
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

20/7/15

Χταποδοσαλάτα με ατζούρι και δροσερή σος γιατί το ξυλάγγουρο ή κλωσάκι, όπως το ξέρουν κάποιοι, είναι λαχανικό θερμής εποχής και το βρίσκουμε μόλις ανέβουν οι θερμοκρασίες. Ιδιαίτερο και ξεχωριστό, το ατζούρι, μοιάζει με το αγγούρι αλλά βοτανικά ανήκει στο πεπόνι. Ευδοκιμεί σε πολλά νησιά του Αιγαίου αλλά είναι ευρέως διαδεδομένο στην Κρήτη. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ως τώρα, κάντε το με την πρώτη ευκαιρία.

atzourixtapodi (3) atzourixtapodi (4)

Συστατικά  

Για το χταπόδι:

½ κιλό χταπόδι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

αλάτι

Για τη σος:

1 μέτριο αβοκάντο

1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι

Χυμό από 1 lime

1 σκελίδα σκόρδο

Αλατοπίπερο

Μια πρέζα Tabasco (προαιρετικά)

Για τη σαλάτα:

2 μέτρια ατζούρια

¼ του φλιτζανιού καππαρόφυλλα ή κάππαρη

10 ραπανάκια

Χοντρό αλάτι

Ελαιόλαδο

ξύδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το χταπόδι: Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, όσο επιθυμούμε. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα 2

Το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 3

Για τη σος: Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία αλοιφή και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 4

Για τη σαλάτα: Καθαρίζουμε και κόβουμε το ατζούρι και τα ραπανάκια όπως προτιμάμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα καππαρόφυλλα και το χταπόδι.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος. Ραντίζουμε με λάδι και ξύδι και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Γαρνίρουμε με τη σος και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *