Loader

Χταπόδι και πιπεριές μαριναρισμένα με κρεμμύδι

2013-10-18
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 3:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

18/10/13

Παρασκευή ξανά! Περνάει η εβδομάδα νερό. Ούτε που την καταλαβαίνω. Και τσουπ το σαββατοκύριακο μπροστά μας. Δηλαδή περισσότερο σπίτι, πιο χαλαρή διάθεση και αν ακόμα κρατήσει ο καιρός πίνεις και ένα ουζάκι ή μπυρίτσα πριν το μεσημεριανό γεύμα.

Επειδή ο καλός μου είναι λάτρης των μεζέδων αλλά και όλων των ενδιάμεσων γευμάτων, δεκατιανό, απογευματινό, πριν το μεσημεριανό ή πριν το βραδινό φροντίζω να έχω τις περισσότερες φορές κάτι εύκαιρο προς βρώση που να είναι σπιτικό, υγιεινό και γευστικό. Όποτε και αν είναι, ένας καλός μεζές με χταπόδι ας πούμε, νομίζω είναι πάντα καλοδεχούμενος. Κι αν αυτός είναι έτοιμος και ανά πάσα στιγμή σερβιρισμένος , ακόμα καλύτερα!

Συστατικά  

8 πιπεριές κέρατο, διάφορα χρώματα

½ κιλό χταπόδι

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2/3 του φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κρεμμύδι σε μπόλικο κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη 1 ώρα να γλυκάνουν στη γεύση.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου τις πιπεριές για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαυρίσει το εξωτερικό τους. Τις βάζουμε αμέσως σε μια σακούλα και την κλείνουμε καλά να μαλακώσει η φλούδα από τις πιπεριές. Τις καθαρίζουμε τελείως από τη φλούδα τους, κρατώντας τες ολόκληρες, με το κοτσάνι. Τις κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε με το ξύδι , το λάδι, το σκόρδο και αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Βράζουμε το χταπόδι σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και μόλις κρυώσει κόβουμε ένα ένα τα πλοκάμια και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 5

Απλώνουμε στον πάτο ενός μπολ τα μισά κρεμμύδια και από πάνω πρώτα τις πιπεριές και έπειτα τα πλοκάμια του χταποδιού.

Βήμα 6

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή ολόκληρο το βράδυ πριν σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *