Loader

Χταπόδι με κριθαράκι και ελιές

2014-05-10
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
  • Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

10/5/14

Δοξασμένη ημερομηνία η 10η του Μάη εδώ και 30 κάτι χρόνια. Τα γενέθλια μου σήμερα φίλες και φίλοι. Αν και νιώθω ακόμα 20, φέτος επέλεξα ένα πιο ήρεμο και χαλαρό τρόπο να περάσω τούτη την ημέρα. Να μην κάνω τίποτα διαφορετικό απ’ ότι θα έκανα οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου. Εύχομαι μοναχά και ελπίζω υγεία και αγάπη και μαγειρεύω χταπόδι με κριθαράκι και ελιές για ένα πάνω απ’ όλα γευστικό Σάββατο!

 

kritharakiolivesxtapodi (1) kritharakiolivesxtapodi (5)

Συστατικά

  • ½ κιλό χταπόδι (περίπου)
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι χονδρό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή ότι καυτερό έχουμε
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ή ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε το χταπόδι σε μπόλικο νερό που βράζει για 30-40 λεπτά. Το σουρώνουμε και κρατάμε το υγρό στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αρχίζει να το απορροφάει προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τη τριμμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο, τη ζάχαρη και το τσίλι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2 φλιτζάνια από το νερό που έβρασε το χταπόδι.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μείνει μισή η σάλτσα και ρίχνουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τις ελιές, τον μαϊντανό(κρατώντας λίγο για το σερβίρισμα) και το χταπόδι και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για 12-14 λεπτά.

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό και ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *