Χταπόδι με ρόδι
2015-03-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
5/4/15
Χταπόδι με ρόδι με δροσερή και ανάλαφρη, φρουτένια γεύση που θα σας εντυπωσιάσει.
Συστατικά
- 1 χταπόδι περίπου 800gr.
- Τα σπόρια από ένα ρόδι
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε το χταπόδι σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 40-45 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και το λάδι με αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα και περιχύνουμε με αυτό το χταπόδι.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τα σποριά ροδιού και σερβίρουμε αμέσως ή ακόμα καλύτερα, το φυλάμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.