Χταπόδι με tapenade λιαστής ντομάτας
2015-04-26- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
3/5/15
Χταπόδι με tapenade λιαστής ντομάτας για έναν ανοιξιάτικο μεζέ που μας οδηγεί σταδιακά στο καλοκαίρι μέσω των αισθήσεων.
Συστατικά
850gr. χταπόδι
¼ του φλιτζανιού tapenade λιαστής ντομάτας
Αλατοπίπερο
Μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για το tapenade λιαστής ντομάτας(2 φλιτζάνια):
1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών
¾ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
4-5 φιλέτα αντζούγιας
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το tapenade στο multi και τα χτυπάμε να ενωθούν χωρίς να λιώσουν. Το σερβίρουμε με ζυμαρικά, φρυγανισμένο ψωμί ή όπως προτιμάμε και το φυλάμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Βήμα 2
Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια, πλοκάμια και κεφάλι. Το ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 14-16 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Μοιράζουμε πάνω το tapenade και το αλείφουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και διασκορπίζοντας από πάνω μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.