Χταπόδι μουσταρδάτο
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1χταπόδι περίπου 600γρ.
Λάδι
2κ.σ.μουστάρδα
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1.2φλ.λευκό κρασί
1κ.γλ.ρίγανη
Χυμό 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το χταπόδι σε μπόλικο νερό να βράζει για 20-30 λεπτά. Κατόπιν το σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη 3φλιτζάνια από το ζωμό. Το κόβουμε σε κομματάκια. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε το χταπόδι το χυμό λεμονιού και ζωμό από αυτόν που φυλάξαμε , τόσο όσο να καλύψει το χταπόδι. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν 30 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε σκέτο σαν μεζές ,με ρύζι ή πατατούλες τηγανιτές.