Χυλοπίτες με λάχανο
2016-04-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
22/4/16
Χυλοπίτες με λάχανο ένα δημοφιλές νήστισιμο πιάτο από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανιά κ.λ.π.). Συνήθως τα ζυμαρικά που χρησιμοποιούν είναι σπιτικά, χειροποίητα αλλά οι δικές μας χυλοπίτες ταιριάζουν άψογα πιστεύω.
Συστατικά
- 240gr. Χυλοπίτες
- 2 ½ - 3 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Πάπρικα για το σερβίρισμα (γλυκιά ή καυτερή, ανάλογα τα γούστα)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το λάχανο, αλατοπίπερο και ¼ του φλιτζανιού νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με μπόλικη πάπρικα και σερβίρουμε.