Χωνάκια από ζύμη πίτσας
2015-10-07- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
7/10/15
Για να σερβίρουμε ακόμα πιο εντυπωσιακά την αυγοσαλάτα με mascarpone και λάδι τρούφας, ετοιμάσαμε χωνάκια από ζύμη πίτσας. Δείτε πως…
Συστατικά
½ δόση ζύμη για πίτσα
1 αυγό
Λίγο νερό
Σουσάμι, μαυροκούκι ή ότι άλλο θέλουμε για το ψήσιμο
Γέμιση της αρεσκείας μας ή αυγοσαλάτα με mascarpone και λάδι τρούφας
Οδηγίες
Βήμα 1
Χρησιμοποιούμε ειδικούς μεταλλικούς κώνους για κορνέ ή ετοιμάζουμε χωνάκια από αλουμινόχαρτο και χαρτί. Κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο λίγο μεγαλύτερο από μια κόλλα Α4 όπως στη φωτογραφία.
Βήμα 2
Τα τυλίγουμε σαν χωνί, το ένα μέσα στο άλλο, ξεκινώντας από την μια γωνιά και τελειώνοντας στην απέναντί της διαγώνια. Κόβουμε όσο αλουμινόχαρτο περισσεύει πολύ και διπλώνουμε προς τα μέσα να δημιουργήσουμε ένα σταθερό χωνί.
Βήμα 3
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα ανοίγουμε ρολάροντας πάνω σε ελαφρά αλευρωμέν επιφάνεια σε λωρίδες 30-40 εκατοστών. Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα γύρω από ένα χωνί όπως στη φωτογραφία και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 4
Χτυπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε με λίγο νερό. Αλείφουμε με αυτό τα χωνάκια και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και / ή μαυροκούκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 18-20 λεπτά.
Βήμα 5
Βγάζουμε τα χωνάκια από αλουμινόχαρτο αφού κρυώσουν τα χωνάκια ζύμης και γεμίζουμε με γέμιση της αρεσκείας μας.