Loader

Χόρτα γκρατιναριστά με μπέικον και μπεσαμέλ

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1κιλό βλίτα χοντροκομμένα

1/2κιλό σπανάκι χοντροκομμένο

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

2/3φλ.μπαγιάτικο ψωμί πολύ ψιλ/νο

2κ.σ.βούτυρο

4φέτες μπέικον ψιλ/νες

2φλ.κρέμα γάλακτος

1/2φλ.ρεγκάτο τριμμένο

3κ.σ.αλεύρι

Φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Αχνίζουμε ελαφρά τα βλίτα και το σπανάκι και τα κρατάμε σε ένα σουρωτήρι να βγουν όλα τα υγρά. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα χορταρικά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μην μείνουν καθόλου υγρά. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τηγανίζουμε ελαφρά το μπέικον. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το διασκορπίζουμε πάνω στα χορταρικά. Στο ίδιο βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη, όχι πολύ ρευστή μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με το τυρί. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε το ψωμί για 1-2 λεπτά. Το διασκορπίζουμε κι αυτό πάνω από το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *