Ψάρι σε τορτίγια με φρέσκια σαλάτα
2013-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3φιλέτα ψαριού
3τορτίγιες
Μαγιονέζα ή γιαούρτι για το σερβίρισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Λάδι
Χυμός λεμονιού
Αλατοπίπερο
Πιπέρι καγιέν
Τσίλι σκόνη
Κύμινο
Σκόρδο σκόνη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1/3από το αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
Φρέσκο θυμάρι
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
Λίγο ξύδι από λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ με καπάκι και τα ανακινούμε. Περίχυνουμε με αυτό τα φιλετάκια μέσα σε πυρίμαχο σκεύος και τα αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον. Κατόπιν μεταφέρουμε τα ψάρια σε ταψί και τα ψήνουμε με τα ζουμιά της μαρινάδας και ίσως λίγο ακόμα λάδι, στο γκριλ του φούρνου για 20 λεπτάκια. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Βάζουμε σε κάθε τορτίγια 1-2 κουταλιές από αυτήν και από πάνω 1φιλέτο ψαριού και 1 κουταλιά γιαούρτι ή μαγιονέζα(light αν θέλετε) και την αλείφουμε ελαφρά. Κλείνουμε την μια πλευρά της πίτας προς τα μέσα και την κάνουμε ρολό για να σερβίρουμε.