Ψαρονέφρι με μήλο και μέλι
2014-03-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
30/3/14
Ψαρονέφρι με μήλο και μέλι , επειδή υπάρχουν πάντα και αυτοί που δεν νηστεύουν ή γενικά δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα καλομαγειρεμένο κρεατάκι, όπως ο καλός μου. Το ZannetCooks δεν χαλάει χατίρια και έχει πάντα προτάσεις για όλα τα γούστα! Καλή όρεξη και μια όμορφη Κυριακή σε όλους!
Συστατικά
- 500gr. Ψαρονέφρι
- 2 μεγάλα μήλα κομμένα στα 6 ή 8
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ του φλιτζανιού μέλι
- Αλατοπίπερο
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- Μια πρέζα all spice ή κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και αφού αλατοπιπερώσουμε το κρέας το τοποθετούμε στο κέντρο του σκεύους 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε και το κρατάμε στη άκρη.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε μισό λεπτό το σκόρδο. Προσθέτουμε το μηλόξιδο και τοποθετούμε τριγύρω τα κομμάτια του μήλου. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κρέας, το μοσχοκάρυδο ,το all spice και λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 3
Σιγομαγειρεύουμε για 15-18 λεπτά με κλειστό καπάκι και ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα κομμένο σε φέτες, μετρίου πάχους μαζί με τα μήλα και σάλτσα από το σκεύος.