Ψαροσαλάτα πάνω σε βάφλα λιναρόσπορου
2014-10-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
16/10/14
Ψαροσαλάτα πάνω σε βάφλα λιναρόσπορου. Ο πιο εντυπωσιακός τρόπος να φάτε το ψαράκι (ακόμα και αυτό που σας περίσσεψε) με τα πιο υγιεινά υλικά και τρόπο μαγειρέματος. Νοστιμιά και σωστή διατροφή, στο ZannetCooks πάνε πακέτο.
Συστατικά
Για την ψαροσαλάτα:
1 ½ φλιτζάνι ψάρι, που έμεινε ή άλλο της προτίμησης μας
1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
4-5 ραπανάκια , κομμένα σε λεπτές φέτες
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
sauce αβοκάντο ή άλλη sauce της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα
Για τις βάφλες:
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ της κουταλιάς του γλυκού baking powder
¼ της κουταλιάς του γλυκού σόδα φαγητού
Αλατοπίπερο
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας σπασμένος λιναρόσπορος
½ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τη συσκευή ψησίματος
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ψαροσαλάτα και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να ανακατέψουμε τη ρόκα, με το αγγούρι, τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ραπανάκια και τη sauce που θα ακουμπήσουμε πάνω στις βάφλες και το ψάρι να το κρατήσουμε για το τέλος, στην κορυφή του πιάτου.
Βήμα 2
Για τις βάφλες ανακατεύουμε τα πρώτα πέντε υλικά και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα. Τα χτυπάμε καλά με αυγοδάρτη ή πιρούνι ώστε να μην σβολιάσει το αλεύρι και να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε και λαδώνουμε την βαφλιέρα και μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ή 4 μικρότερες μερίδες ,ανάλογα τη συσκευή που διαθέτουμε. Τις ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν και τις σερβίρουμε , σαν βάση κάτω από την ψαροσαλάτα, κρύες ή ζεστές.