Ψημένα σπόρια κολοκύθας
2014-11-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
4/11/14
Ψημένα σπόρια κολοκύθας. Πάντα στο πνεύμα της οικονομίας στην κουζίνα μας, αλλά και της έξυπνης αξιοποίησης όλων των υλών στην μαγειρική μας. Τίποτα δεν πετάμε λοιπόν, γι’ αυτό και την επόμενη φορά που θα πάρετε κολοκύθα, μην ξεχάσετε να φυλάξετε ευλαβικά τα σποράκια της. Για ένα εξαίσιο και υγιεινό σνακ από τα χεράκια σας.
Συστατικά
- Σπόρια από μια κολοκύθα ή περισσότερα
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Μπαχαρικά σκόνη της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε με τα χέρια, όσο περισσότερο μπορούμε, αφαιρώντας τις ίνες από την κολοκύθα. Τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε σε 1 ½ φλιτζάνι αλατισμένο νερό, που βράζει, για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά που επιλέξαμε. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας 1-2 φορές στο ενδιάμεσο, με ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 4
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο με καπάκι για να τα χρησιμοποιήσουμε σαν σνακ ή πάνω σε σούπες ή σαλάτες.