Loader

Ψητά αρωματικά ντοματίνια στο βάζο

2015-07-26
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

26/7/15

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να ετοιμάσουμε ψητά αρωματικά ντοματίνια στο βάζο. Θα διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο και θα γίνει ανεκτίμητο παρασκεύασμα για να αλείψουμε στην μπρουσκέτα μας, να σερβίρουμε με ζυμαρικά ή κρέας στο b.b.q. αλλά και σαν ντιπ για chips,nachos, κριτσίνια, φρυγανισμένο ψωμί. Ελαφρύ και νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες που μπορείτε να το κάνετε ολοκληρωμένο γεύμα με λίγη φαντασία.

chertomjar (1) chertomjar (7)

Συστατικά

  • ½ κιλό ντοματίνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού νιφάδες τσίλι ή μπούκοβο
  • Ξύσμα ½ λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Διασκορπίζουμε τα ντοματίνια και το κρεμμύδι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βήμα 3

Σερβίρουμε αμέσως σαν συνοδευτικό ή τα μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι που φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ημέρες. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ελιές κομμένες σε φέτες , κάππαρη ή φέτα και λίγο επιπλέον λάδι και να το έχουμε σαν μεζέ, έτοιμο στο ψυγείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *