Loader

Ψητά καρότα με pesto από τα φύλλα τους και φακές

2015-01-24
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

28/1/15

Ψητά καρότα με pesto από τα φύλλα τους και φακές. Αξιοποιούμε ολόκληρα τα καρότα και ετοιμάζουμε μια εκπληκτικά υγιεινή αλλά και νόστιμη συνταγή.

carrottoppesto (3) carrottoppesto (5)

Συστατικά  

1 ½ φλιτζάνι φακές πλυμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 ματσάκι καρότα με τις κορυφές τους

2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή νερό

Για το pesto:

Τις κορυφές από το ματσάκι με τα καρότα

¼ του φλιτζανιού βασιλικός

1 σκελίδα σκόρδο

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα

2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορος

2 κουταλιές της σούπας πασατέμπο καθαρισμένο

1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα

Χυμό από ½ λεμόνι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή όσο χρειάζεται

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το pesto βάζοντας όλα τα υλικά στο multi. Τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το μεταφέρουμε σε μπολ ή βάζο με καπάκι και ραντίζουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια του. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 3-4 ημέρες. Αν το θέλουμε πιο ελαφρύ, αντικαθιστούμε το μισό λάδι με νερό.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ τοποθετούμε τα καρότα σε αντικολλητικό ταψί. Τα ραντίζουμε με μια κουταλιά λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45 λεπτά.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σκόρδο και αμέσως μετά το ζωμό ή το νερό. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις φακές και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για 35 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές χωρίς να λιώσουν.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τις φακές σε πιατέλα και από πάνω τα ψημένα καρότα. Διασκορπίζουμε κουταλιές από το pesto και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *