Loader

Ψητά φαλάφελ με κινόα

2015-11-27
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

27/11/15

Ψητά φαλάφελ με κινόα και μπαρμπουνοφάσουλα για ένα θρεπτικό σνακ ή ένα υγιεινό γεύμα με την συνοδεία φρέσκια σαλάτας εποχής.

borlottiburgers (1) borlottiburgers (4)

Συστατικά  

400gr. Μπαρμπουνοφάσουλα βρασμένα ή ρεβίθια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

Ξύσμα από ½ λεμόνι

Αλατοπίπερο

1 ½ κουταλιά του γλυκού baking powder

¼ του φλιτζανιού κινόα (όχι μαγειρεμένο), κόκκινο ή λευκό

¼  του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα

Ελαιόλαδο

Dressing ροδάκινου με ταχίνι  για το σερβίρισμα ή ότι dressing θέλουμε

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το λάδι, λίγα λίγα στο multi και τα χτυπάμε. Όλα μαζί ή ένα ένα.

Βήμα 2

Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά να σφίξει.

Βήμα 3

Πλάθουμε φαλάφελ στο μέγεθος της αρεσκείας μας. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες ή στην κατάψυξη για 2-3 μήνες και τα ξεπαγώνουμε 15 λεπτά πριν το ψήσιμο.

Βήμα 4

Τα αλευρώνουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει λίγο λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25-30 λεπτά.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως, σκέτα, με κάποια sauce της αρεσκείας μας ή πάνω σε φρέσκια σαλάτα εποχής μαζί με κάποιο dressing της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *