Ψητά φαλάφελ με κινόα
2015-11-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
27/11/15
Ψητά φαλάφελ με κινόα και μπαρμπουνοφάσουλα για ένα θρεπτικό σνακ ή ένα υγιεινό γεύμα με την συνοδεία φρέσκια σαλάτας εποχής.
Συστατικά
400gr. Μπαρμπουνοφάσουλα βρασμένα ή ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Αλατοπίπερο
1 ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
¼ του φλιτζανιού κινόα (όχι μαγειρεμένο), κόκκινο ή λευκό
¼ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
Ελαιόλαδο
Dressing ροδάκινου με ταχίνι για το σερβίρισμα ή ότι dressing θέλουμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το λάδι, λίγα λίγα στο multi και τα χτυπάμε. Όλα μαζί ή ένα ένα.
Βήμα 2
Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά να σφίξει.
Βήμα 3
Πλάθουμε φαλάφελ στο μέγεθος της αρεσκείας μας. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες ή στην κατάψυξη για 2-3 μήνες και τα ξεπαγώνουμε 15 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Βήμα 4
Τα αλευρώνουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει λίγο λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25-30 λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρουμε αμέσως, σκέτα, με κάποια sauce της αρεσκείας μας ή πάνω σε φρέσκια σαλάτα εποχής μαζί με κάποιο dressing της αρεσκείας μας.