Ψητά onion rings
2014-03-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
20/3/14
Αντί τα τηγάνια και τη βαβούρα και τις επιπλέον θερμίδες, δοκιμάστε ψητά onion rings με τις οδηγίες του ZannetCooks και θα με θυμηθείτε.
Συστατικά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 150gr. Ξινόγαλα ή γάλα ανακατεμένο με χυμό μισού λεμονιού
- ¼ του φλιτζανιού αλεύρι
- ¼ του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό ή καλαμποκάλευρο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες μετρίου πάχους. Ξεχωρίζουμε προσεχτικά σε ροδέλες και τις βάζουμε σε σκεύος με καπάκι.
Βήμα 2
Περιχύνουμε με το ξινόγαλα ή το μείγμα γάλακτος – λεμονιού και ανακινούμε το σκεύος να πάει παντού. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε σε ένα πιάτο βαθύ το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Στραγγίζουμε τις ροδέλες και τις περνάμε μια μια από αυτό το μείγμα ώστε να κολλήσει καλά πάνω τους.
Βήμα 4
Στη συνέχεια τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφού τα τινάξουμε ελαφρά να φύγει η περίσσια από το αλεύρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε αμέσως με κάποια sauce της αρεσκείας μας.