Ψητές γλυκοπατάτες με μοσχάρι που έμεινε
2015-06-06- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
6/6/15
Ψητές γλυκοπατάτες με μοσχάρι που έμεινε και θα γλείφετε τα δάχτυλα σας, το υπόσχομαι!
Συστατικά
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Αλατοπίπερο
- 1 φλιτζάνι μοσχάρι που έμεινε , λιανισμένο
- 8 γεμιστές ελιές κομμένες σε φέτες
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας fried onions ή nachos/chips χοντροτριμμένα
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Balsamico κρέμα για το σερβίρισμα, προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά.
Βήμα 2
Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τις χαράσσουμε στη μέση, κατά μήκος. Τις πιέζουμε λίγο με τα χέρια να πλατύνουν.
Βήμα 3
Τις ακουμπάμε σε πιάτα ή πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω με τη σειρά, το μοσχάρι, τις ελιές, τα ντοματίνια, τα fried onions και τον μαϊντανό.
Βήμα 4
Ακουμπάμε από μια κουταλιά τυρί κρέμα στην κορυφή κάθε πατάτας. Ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο λάδι και την κρέμα balsamico. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.