Ψητές μελιτζάνες με ελαφριά sauce και κεράσια
2015-07-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
16/7/15
Ψητές μελιτζάνες με ελαφριά sauce και κεράσια, ελαφρύ και απόλυτα καλοκαιρινό φίλες και φίλοι. Αυτό σερβίρουμε εμείς σήμερα για την Ημέρα Κερασιού (National Cherry Day)στην Αγγλία που διάβασα ότι γιορτάζεται την 16η Ιουλιού και μας αρέσει, επειδή αγαπάμε αυτό το ζουμερό καλοκαιρινό φρούτο σε όλα μας τα πιάτα.
Συστατικά
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Μια πρέζα μπούκοβο ή όσο αντέχουμε (προαιρετικά)
- ¼ του φλιτζανιού ξινόγαλα
- ½ φλιτζάνι κεράσια, χωρίς κουκούτσια
- 1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι
- 1 κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα ή μαϊντανός
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξινόγαλα, το μπούκοβο , το σκόρδο και αλατοπίπερο. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ κόβουμε τη μελιτζάνα σε μακρόστενες φέτες, μεσαίου πάχους και τις ψήνουμε σε ελαφρά λαδωμένη γκριλιέρα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 3
Τις ακουμπάμε σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω, μέρος της sauce, ανάλογα τα γούστα. Πασπαλίζουμε τα chives και ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τα κεράσια. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε, ραντίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. Ακουμπάμε την υπόλοιπη sauce δίπλα στην πιατέλα με τις μελιτζάνες για να συμπληρώσουμε αν θέλουμε επιπλέον στο πιάτο μας.