Ψητές μελιτζάνες με κεράσια σαλάτα
2014-07-22- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
7/8/14
Ψητές μελιτζάνες με κεράσια σαλάτα. Κοινώς, αφήστε τις κλασικές μελιτζανοσαλάτες για όσους δεν ξέρουν ή όσους δεν έχουν κάνει ακόμα like στο ZannetCooks!
Συστατικά
- 2 μέτριες μελιτζάνες
- ½ φλιτζάνι ραπανάκια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ¼ του φλιτζανιού φουντούκια, ολόκληρα
- ¼ του φλιτζανιού μέντα ψιλοκομμένη
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
- Λίγο Tabasco ή spray λαδιού με peperoncino*
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλά. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι, λίγο Tabasco και τις αλατοπιπερώνουμε. * Αν χρησιμοποιήσουμε spray λαδιού, παραλείπουμε το Tabasco.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, στους 190C για 15 λεπτά. Τις ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με το ξύδι, το μέλι και λίγο αλατοπίπερο και ετοιμάζουμε μια ελαφριά vinaigrette.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις μελιτζάνες με τα ραπανάκια, τη μέντα , τα κεράσια και το φρέσκο κρεμμύδι και μοιράζουμε σε πιάτα ή το μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ραντίζουμε με τη vinaigrette , ανακατεύουμε και διασκορπίζουμε από πάνω τα φουντούκια για να σερβίρουμε.