Ψητές μωβ πατάτες με μίνι καλαμπόκι και θρουμπί
2014-06-09- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
23/6/14
Ψητές μωβ πατάτες με μίνι καλαμπόκι και θρουμπί. Πιάτο χρωματιστό και καλοκαιρινό. Ελαφρύ όσο πρέπει για συνοδευτικό και χορταστικό όσο χρειάζεται για κυρίως πιάτο.
Συστατικά
- 300gr. Μωβ πατάτες
- 10 μινι καλαμπόκια από βάζο ή 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού θρουμπί ή θυμάρι ή ριγανη
- Balsamico cream sauce για το σερβίρισμα, προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις κόβουμε σε ροδέλες ενός εκατοστού, περίπου. Τις βάζουμε σε μπολ και τις ραντίζουμε με το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θρουμπί. Ανακατεύουμε καλά και τις μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί. Τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, τις ανακατεύουμε προσεχτικά και διασκορπίζουμε από πάνω τα καλαμπόκια. Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά και τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα μεταφέρουμε όλα μαζί σε πιατέλα και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο, ανάλογα τα γούστα και λίγο από την κρέμα balsamico.
Βήμα 3
Τα σερβίρουμε ζεστά, μόνα τους ή ως συνοδευτικό για ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.