Ψητές πιπεριές και ξερά φρούτα σαλάτα με αυγά
2014-05-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
14/5/14
Ψητές πιπεριές και ξερά φρούτα σαλάτα με αυγά για σήμερα γιατί όπως έχετε ίσως διαπιστώσει τιμάω τις σαλάτες σαν κυρίως πιάτο, συχνά πυκνά. Στο ZannetCooks ετοιμάζουμε σαλάτες πλούσιες και χορταστικές, που δεν στερούνται σε τίποτα μια κανονική μερίδα άλλου φαγητού. Δίνουν ευεξία και πληρότητα στον οργανισμό μας χωρίς να βαραίνουν το στομάχι μας, ειδικά αν τις επιλέξουμε για το βραδινό μας γεύμα. Μην ξεχνάτε πως φτάνει ο καιρός για τις παραλίες!
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
3-4 πιπεριές διάφορες
Ελαιόλαδο
1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
¼ του φλιτζανιού διάφορα ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
2 βραστά αυγά
Σουσάμι καβουρδισμένο (για το σερβίρισμα)
Για το dressing:
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά του γλυκού chili sauce ή κέτσαπ πικάντικη
½ κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
1 κουταλιά του γλυκού Soya sauce
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το dressing: Χτυπάμε καλά με κουτάλι ή σε μιξεράκι όλα τα υλικά για το dressing και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Για τη σαλάτα: Ακουμπάμε τις πιπεριές σε αντικολλητικό ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τις ψήνουμε στο grill στους 200C για20 λεπτά ή μέχρι να σκάσει καλά η πέτσα τους.
Βήμα 3
Τις μεταφέρουμε κατευθείαν ζεστές μέσα σε καθαρή nylon σακούλα και την κλείνουμε να δημιουργηθούν υδρατμοί. Τις αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά και έπειτα ανοίγουμε τη σακούλα και αφαιρούμε προσεχτικά τη φλούδα από τις πιπεριές. Τις ψιλοκόβουμε και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι ,τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε καλυμμένες στο ψυγείο για 20 λεπτά ή όσο περισσότερο μπορούμε.
Βήμα 4
Βάζουμε τη ρόκα σε πιατέλα ή βαθιά σαλατιέρα και διασκορπίζουμε από πάνω τις πιπεριές, τα ξερά φρούτα και τα αυγά. Περιχύνουμε με το dressing, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.