Ψητή πατατοσαλάτα με dressing πορτοκαλιού
2015-02-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
16/2/15
Ψητή πατατοσαλάτα με dressing πορτοκαλιού για να συνοδεύσουμε τα θαλασσινά, τον ταραμά, την λαγάνα και όλα τα αγαπημένα της Καθαρά Δευτέρας.
Συστατικά
250-300gr. Πατάτες μικρές
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Μείγμα μπαχαρικών της επιλογής μας
Πράσινη σαλάτα της επιλογής μας για το σερβίρισμα
Μείγμα ξηρών καρπών της επιλογής μας, χοντροτριμμένο
Cranberries αποξηραμένα
Για το dressing:
Χυμό από ½ πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας balsamico
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε με τη φλούδα σε κομμάτια. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ότι μείγμα μπαχαρικών επιλέξουμε. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 35-40 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Ψιλοκόβουμε ή κόβουμε με τα χέρια της πράσινη σαλάτα που θα επιλέξουμε και το βάζουμε σε πιατέλα ή μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τις ψητές πατάτες, cranberries και ξηρούς καρπούς και ραντίζουμε με το dressing. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.