Ψητή φόρμα ρυζιού με λουκάνικα
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
Λάδι
2αυγά χτυπημένα
Αλατοπίπερο
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
5-6λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
10ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
150γρ.χωριάτικο λουκάνικο πολύ ψιλ/νο
1/2φλ.λευκό κρασί
1 ½ φλ.ρύζι γλασέ ή ότι άλλο ρύζι έχουμε
150γρ.ανθότυρο θρυμματισμένη
150γρ.ένταμ τριμμένο
4κ.σ.παρμεζάνα τριμμένη για την επιφάνεια
Φρυγανιά τρίμμα για τη φόρμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λίγο λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το λουκάνικο. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και τα ντοματίνια και μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά ,σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε 2/3φλ.νερό και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το ανθότυρο, το ένταμ και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και πασπαλισμένη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεχτικά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.