Ψητός σολομός με pesto και πολλά λαχανικά
2015-09-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
20/9/15
Ψητός σολομός με pesto και πολλά λαχανικά για βιταμίνες και ωμέγα-3 στη διατροφή μας με πεντανόστιμο και ταχύτατο αποτέλεσμα.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 340gr. μικρές πατάτες, πολύ καλά πλυμένες
- ¼ του φλιτζανιού ανθότυρο
- ¼ του φλιτζανιού pesto έτοιμο ή σπιτικό
- 2 φέτες ή φιλέτα σολομού
- ½ φλιτζάνι ανάμικτα λαχανικά ή αρακάς (κατ/να)
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε τις πατάτες σε νερό που βράζει για 5 λεπτά και τις κόβουμε στα 2 ή τα 4 ανάλογα το μέγεθος. Τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200C για 15-17 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το pesto με το ανθότυρο και αν θέλουμε λίγο επιπλέον αλατοπίπερο. Το μοιράζουμε στα δυο κομμάτια του σολομού και το αλείφουμε.
Βήμα 3
Ακουμπάμε στο κέντρο του ταψιού, ανάμεσα από τις πατάτες. Διασκορπίζουμε τον αρακά και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό ή ελαιόλαδο. Ψήνουμε για άλλα 12-13 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.