Loader

Ψητό κοτόπουλο με καρότα πράσα και εστραγκόν

2013-06-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1κ.σ.εσταγκόν
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
2κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.lemongrass

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλατοπίπερο, το σκόρδο και το εστραγκόν. Βάζουμε τις μερίδες κοτόπουλου σε ένα ταψάκι και τις αλείφουμε καλά με το βούτυρο. Σκορπάμε γύρω του τα πράσα και τα καρότα και προσθέτουμε νεράκι μέχρι να καλύψει το 1/3 του ταψιού και λίγο ακόμα. Ψήνουμε το φαγητό μας καλυμμένο με αλουμινόχαρτο σε προσθερμασμένο φούρνο στους 220C για 1 ώρα και έπειτα αφού βγάλουμε το αλουμινόχαρτο για άλλη μισή. Σερβίρουμε το κοτόπουλο συνοδευόμενο από τα λαχανικά και περιχυμένο με το ζουμάκι που έμεινε στο ταψί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *