Ψητό πατέ μανιταριών με φέτα
2015-12-08- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
21/12/15
Ψητό πατέ μανιταριών με φέτα για ένα διαφορετικό ορεκτικό, με απλά υλικά που θα εντυπωσιάσει στο τραπέζι των γιορτών.
Συστατικά
- 200gr. Μανιτάρια Portobello
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι πράσα ψιλοκομμένα
- 180gr. Φέτα θρυμματισμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- 1 αυγό χτυπημένο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη φόρμα
- 3 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 2-3 σταγόνες Tabasco, προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα φαρδιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να ροδίσουν καλά τα μανιτάρια. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε στο multi τη φέτα και το μείγμα μανιταριών και τα χτυπάμε να ενωθούν καλά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Στρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-35 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ. Την επόμενη το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, διασκορπίζουμε από πάνω καρυδόψιχα, φρέσκα κρεμμύδια ή ότι άλλο θέλουμε και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε με κράκερς ή φρυγανισμένο ψωμί.