Loader

Ψητό πατέ μανιταριών με φέτα

2015-12-08
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

21/12/15

Ψητό πατέ μανιταριών με φέτα για ένα διαφορετικό ορεκτικό, με απλά υλικά που θα εντυπωσιάσει στο τραπέζι των γιορτών.

mushfetapate (2) mushfetapate (6)

Συστατικά

  • 200gr. Μανιτάρια Portobello
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι πράσα ψιλοκομμένα
  • 180gr. Φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη φόρμα
  • 3 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 2-3 σταγόνες Tabasco, προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα φαρδιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να ροδίσουν καλά τα μανιτάρια. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε στο multi τη φέτα και το μείγμα μανιταριών και τα χτυπάμε να ενωθούν καλά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Στρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-35 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ. Την επόμενη το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, διασκορπίζουμε από πάνω καρυδόψιχα, φρέσκα κρεμμύδια ή ότι άλλο θέλουμε και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε με κράκερς ή φρυγανισμένο ψωμί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *