Πολύχρωμη τηγανιά με πατάτες και γαλοπούλα που έμειναν
2016-01-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
8/1/16
Πολύχρωμη τηγανιά με πατάτες και γαλοπούλα που έμειναν για ένα ολοκαίνουργιο πιάτο που με την πλούσια γεύση του θα σας ενθουσιάσει.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι πιπεριές διάφορα χρώματα, ψιλοκομμένες
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι πατάτες ψητές που έμειναν ή 2-3 μέτριες πατάτες κομμένες, σε κυβάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¾ του φλιτζανιού ντοματίνια
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
- Αλατοπίπερο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκια ρίγανη ή ½ κουταλιά ξερή
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 φλιτζάνι γαλοπούλα που έμεινε ψιλοκομμένη
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε τις πατάτες. Αν βάλουμε φρέσκιες πατάτες ξεκινάμε το σοτάρισμα από τις πατάτες και έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, την πάπρικα και το καγιέν. Ρίχνουμε τη γαλοπούλα και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.