Κριθαράκι σαλάτα ευέλικτη
2016-01-13- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
13/1/16
Κριθαράκι σαλάτα ευέλικτη, με λαδολέμονο κάππαρης που έμεινε από χθες. Συμπληρώνουμε λίγο τόνο κονσέρβας ή σερβίρουμε με ψητό σολομό για ένα ολοκληρωμένο πιάτο που θα τιμήσει όλη η οικογένεια και το ευέλικτο πιάτο θα γίνει λατρεία.
Συστατικά
2/3 του φλιτζανιού κριθαράκι
1 κουταλιά της σούπας μέντα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
½ μήλο κομμένο σε κυβάκια
2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
2-3 κουταλιές της σούπας λαδολέμονο κάππαρης ή κλασικό λαδολέμονο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 12-14 λεπτά. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , με τελευταία τη μέντα που την βάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Συμπληρώνουμε τόνο κονσέρβας, ψητό σολομό ή ότι άλλο προτιμάμε και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.