Πικάντικα ψητά καρότα
2016-01-15- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
15/1/16
Πικάντικα ψητά καρότα για συνοδευτικό ή υγιεινό σνακ. Είναι τραγανά και νόστιμα, καταναλώνονται με μανία και έχουν ελάχιστες θερμίδες.
Συστατικά
- 5 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το αλατοπίπερο με τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα φυλάμε στην άκρη. Αραδιάζουμε τα καρότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο και πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους. Σερβίρουμε τα καρότα ζεστά σαν σνακ ή συνοδευτικό.