Loader

Ψητό κατσαρόλας με κρεμμύδια στιφάδο

2016-01-16
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 3:00 ω
  • Έτοιμο σε: 3:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

16/1/15

Ψητό κατσαρόλας με κρεμμύδια στιφάδο για ένα χορταστικό γεύμα που θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια. Τρυφερό και ζουμερό μοσχαράκι που μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή μακαρόνια, ανάλογα τα γούστα.

onioncompotebeef (1) onioncompotebeef (5)

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμάτι ή κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κιλό κρεμμύδια στιφάδο καθαρισμένα
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λίτρα ζωμός
  • 1 κουταλιά της σούπας soya sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μεγάλη φαρδιά και ψηλή κατσαρόλα και ακουμπάμε το κομμάτι το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε καλά. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το σκόρδο για 1 λεπτά και ανακατεύουμε. Ακουμπάμε πάνω τους το κρέας μαζί με τα υγρά που έμειναν στο πιάτο.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε τη σόγια, τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι και αλατοπίπερο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Βήμα 4

Συμπληρώνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μια ωραία δεμένη σαλτσούλα στο σκεύος. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα κρεμμυδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *