Κάστανα και μανιτάρια stir fry με prosciutto
2016-01-27- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
27/1/16
Κάστανα και μανιτάρια stir fry με prosciutto για ψαγμένους μάγειρες ή απλά ψαγμένες μαγειρικές.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι προβρασμένα κάστανα
- 5 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, χωρίς τη φύτρα, πολύ ψιλοκομμένη
- 1 κλωνάρι σέλερι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο καρότο πολύ ψιλοκομμένο
- 50gr. Prosciutto κομμένο σε κομμάτια
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Soya cream ή soya sauce για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ψήνουμε το prosciutto σε αντικολλητικό ταψί στο γκριλ για 2-3 λεπτά και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε μια κουταλιά από το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok και ρίχνουμε μέσα το πράσο, το σέλερι, το καρότο, τα μανιτάρια και τέλος τα κάστανα.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 4
Κλείνουμε το μάτι, διασκορπίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως μόνο ή πάνω σε κάποιο αρωματικό ρύζι , διασκορπίζοντας το prosciutto και ραντίζοντας με soya ανάλογα τα γούστα.