Loader

Σιγομαγειρεμένο κότσι με πατάτες

2016-01-30
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:30 ω
  • Έτοιμο σε: 2:45 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

30/1/16

Σιγομαγειρεμένο κότσι με πατάτες για ένα οικογενειακό τραπέζι γεμάτο ζεστασιά και θαλπωρή.

kotsipot (2) kotsipot (4)

Συστατικά

  • 2 κότσια χοιρινά (2-2 ½ κιλά )
  • 8 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

Οδηγίες

Βήμα 1

Ακουμπάμε τις πατάτες σε πυρίμαχο ταψί και ακουμπάμε από πάνω το κρέας.

Βήμα 2

Διασκορπίζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλατοπίπερο και το θυμάρι.

Βήμα 3

Συμπληρώνουμε ½ φλιτζάνι νερό στα ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 1 ώρα.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180C και μαγειρεύουμε άλλα μισή ώρα.

Βήμα 5

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει ωραία το φαγητό και να μείνει με το λαδάκι του. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *