Σιγομαγειρεμένο κότσι με πατάτες
2016-01-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:45 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
30/1/16
Σιγομαγειρεμένο κότσι με πατάτες για ένα οικογενειακό τραπέζι γεμάτο ζεστασιά και θαλπωρή.
Συστατικά
- 2 κότσια χοιρινά (2-2 ½ κιλά )
- 8 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 5-6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
Οδηγίες
Βήμα 1
Ακουμπάμε τις πατάτες σε πυρίμαχο ταψί και ακουμπάμε από πάνω το κρέας.
Βήμα 2
Διασκορπίζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλατοπίπερο και το θυμάρι.
Βήμα 3
Συμπληρώνουμε ½ φλιτζάνι νερό στα ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 1 ώρα.
Βήμα 4
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180C και μαγειρεύουμε άλλα μισή ώρα.
Βήμα 5
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει ωραία το φαγητό και να μείνει με το λαδάκι του. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.