Κεκάκια μπανάνας με γιαούρτι και δαμάσκηνα
2016-01-31- Ποσότητα: 6 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(3.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Κεκάκια μπανάνας με γιαούρτι και δαμάσκηνα σήμερα γιατί θέλουμε να γλυκαθούμε χωρίς να πάρουμε τις θερμίδες που συνήθως ακολουθούν. Υγιεινά και πεντανόστιμα, αφράτα και λαχταριστά, για το πρωινό ή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Απλά δοκιμάστε τα!
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- ½ κουταλιά του γλυκού σόδα
- Μια πρέζα αλάτι
- Μια πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 2 αυγά
- 250gr. Γιαούρτι της αρεσκείας μας
- 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού ξερά δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
- ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα με το μοσχοκάρυδο αν τα χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τις μπανάνες λιωμένες, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γιαούρτι και το λάδι.
Βήμα 3
Ενώνουμε τα υλικά των 2 μπολ και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένες θήκες για κεκάκια ή μεγάλη φόρμα.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.