Λιγκουίνι Μπολονέζ
2016-02-01- Κουζίνα: Ιταλική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/2/16
Ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά μπορεί πολλοί να το σνομπάρουν. Ένα πιάτο λιγκουίνι Μπολονέζ όμως με την ιταλική νότα μέσα του δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο.
Συστατικά
- 400gr. Λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια καρότα κομμένα όπως μας αρέσει
- 1φλιτζάνι σέλερι κομμένο όπως μας αρέσει
- 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
- Μια πρέζα ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί
- 2 ½ φλιτζάνια νερό ή ζωμός
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο για μισό λεπτό και ρίχνουμε τον κιμά.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και να διαλυθεί καλά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε να απορροφηθεί ελαφρά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό όπου έχουμε διαλύσει τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε επιπλέον νερό ώστε να αποκτήσουμε μια ζουμερή σάλτσα.
Βήμα 5
Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα μοιράζουμε σε πιάτα. Ρίχνουμε από πάνω μπόλικη σάλτσα μπολονέζ και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.