Μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο
2016-02-06- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
6/2/16
Μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο και μάλιστα είναι τόσο απλή και εύκολη η συνταγή μας σήμερα που μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά θέλουμε ή έχουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα μπαχαρικά. Φρεσκοκομμένα λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο μας με χοιρινές μπριζόλες και ένα καλό ελαιόλαδο είναι ότι πρέπει για να χορτάσει και να ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 2-3 χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή ότι μας αρέσει
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι
- 3 μέτριες πατάτες κομμένες
- 4-5 καρότα χοντροκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ή ψιλοκομμένες
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα ή ότι μπαχαρικό θέλουμε
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη ή ότι άλλο μυρωδικό θέλουμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Διαλύουμε σε φαρδύ σκεύος το χοντρό αλάτι σε ένα φλιτζάνι από το νερό που έχουμε ζεστάνει. Ρίχνουμε άλλα δυο ποτήρια νερό και ακουμπάμε μέσα τις μπριζόλες. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί και ακουμπάμε πάνω τους τις μπριζόλες. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, την πάπρικα και μπόλικο αλατοπίπερο. Ραντίζουμε με το λάδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ώρα, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο 2-3 φορές και ρίχνοντας πάνω στις μπριζόλες ζουμάκι από το ταψί. Σβήνουμε το φούρνο, τις αφήνουμε να σταθούν λίγο να δέσουν τα υγρά από τα λαχανικά και σερβίρουμε.