Κοτοburger σε πίτα με μανιτάρια πλευρώτους
2016-02-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
10/2/16
Αν δεν είστε τύπος των επίσημων γευμάτων ή δεν τα πάτε καλά με τη μαγειρική, εντυπωσιάστε το ταίρι σας με κοτοburger σε πίτα με μανιτάρια πλευρώτους. Γρήγορη και σπιτική λύση , καθόλου όμως πρόχειρη. Νόστιμο πιάτο χωρίς περιττά λίπη στο ψήσιμο με πλούσια γεύση που θα σας κάνει να το ζητάτε ξανά και ξανά.
Συστατικά
- 4 μπιφτέκια κοτόπουλο ή γαλοπούλα, έτοιμα ή σπιτικά
- 2 πίτες ψωμάκια
- 400gr. Μανιτάρια πλευρώτους
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Ρίγανη
- balsamico
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε και ξεχωρίζουμε τα μανιτάρια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ή άλλο ξερό μυρωδικό της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε και ακουμπάμε σε ζεστή γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι.
Βήμα 2
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή ανάλογα τα γούστα και ρίχνουμε τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ραντίζουμε με λίγη κρέμα balsamico, ανακατεύουμε και φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ ψήνουμε τα μπιφτέκια. Χαράσσουμε τα ψωμάκια κατά μήκος και τα ανοίγουμε χωρίς να ξεχωρίσουμε την πάνω με την κάτω πλευρά.
Βήμα 4
Τα ζεσταίνουμε ελαφρά και τα γεμίζουμε με το μείγμα μανιταριών και από 2 μπιφτέκια. Σερβίρουμε αμέσως συμπληρώνοντας αν θέλουμε πράσινη σαλάτα εποχής.