Loader

Muffins με μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού

2016-02-07
  • Ποσότητα: 12 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

13/2/16

Muffins με μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού για τους Βαλεντίνους μας. Ελαφρύ κεκάκι γιατί αν και ο έρωτας περνάει από το στομάχι δεν θέλουμε και τις περιττές του θερμίδες.

valmuff (1)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 2/3 της κουταλιάς του γλυκού baking powder
  • 2/3 της κουταλιάς του γλυκού σόδα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ¾ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • ¼ του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 του φλιτζανιού πραλίνα φουντουκιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λάδι.

Βήμα 2

Ενώνουμε τα δυο μείγματα χωρίς να τα ανακατέψουμε υπερβολικά και μοιράζουμε τη ζύμη σε 12 θήκες για muffins.

Βήμα 3

Μοιράζουμε την πραλίνα στην κορυφή κάθε κέικ και με μια οδονογλυφίδα ή μαχαίρι, στριφογυρίζουμε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20-22 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Διακοσμούμε αν θέλουμε με καρδιές, χρωματιστή τρούφα ή ότι μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *