Λαχανάκια Βρυξελλών και γλυκοπατάτα ψητά με balsamico
2016-02-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
19/2/16
Ένα πιάτο συνοδευτικό, ένα πιάτο από μόνο του, ένα πιάτο λουκούμι. Άκρως εθιστικό, σαν το επισημαίνω αλλά σας το παρουσιάζω με τα σάλια μου ακόμη να τρέχουν. Λαχανάκια Βρυξελλών και γλυκοπατάτα ψητά με balsamico και θα με θυμηθείτε.
Συστατικά
- ½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας balsamico
- Αλατοπίπερο
- 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τη γλυκοπατάτα και τη ραντίζουμε με το μισό λάδι και το μισό balsamico. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και μεταφέρουμε εκεί τη γλυκοπατάτα.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε τα λαχανάκια με το υπόλοιπο λάδι, το balsamico και μπόλικο αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο ταψί με τη γλυκοπατάτα.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον πιπέρι, αν θέλουμε.