Loader

2 υγιεινά σνακ

2014-01-11
  • Ποσότητα: 8 κράκερς
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

11/1/14

Τις  λέξεις υγεία, υγιεινό και ότι άλλο παράγωγο σας έρχεται στο μυαλό, θα τις βρείτε πολλές φορές στο site μας. Σε τίτλους συνταγών, κείμενα αλλά και επί της ουσίας, δηλαδή στα υλικά και τον τρόπο μαγειρέματος τους. Θέλω να πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό έχω καταφέρει να σας παρουσιάζω όσο πιο υγιεινές, φρέσκιες και βιταμινούχες συνταγές που δεν στερούνται γεύσης ή εμφάνισης, αλλά θα δεχτώ με μεγάλη χαρά και τις δικές σας προτάσεις.Με 2 υγιεινά σνακ, δηλαδή τα γνωστά μου και λατρεμένα κρακεράκια, που μου πήραν την καρδιά του 2013, σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο και ένα φρουτώδες άλειμμα και καλά μαγειρέματα!

2snacks (3)

Συστατικά  

1 και ¾ του φλιτζανιού αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων

2/3 του φλιτζανιού hummus που έμεινε, έτοιμο ή σπιτικό ή κάποιο άλλο dip από τις γιορτές

1/6 του φλιτζανιού ελαιόλαδο ή ανάλογα πόσο ρευστό θα βγει το μείγμα

¼ του φλιτζανιού  νερό

Αλατοπίπερο

Σουσάμι / τυρί τριμμένο/ παπαρουνόσπορος/ πάπρικα/ sumac ή ότι άλλο θέλουμε για το πασπάλισμα

Για το φρουτώδες άλειμμα:

2 φλιτζάνια hummus γλυκοπατάτας από όσπρια που έμεινε

¾ του φλιτζανιού tapenade ελιάς με ξερά σύκα

Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Κράκερ, κριτσίνια ή λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα κράκερς: Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το χούμους με το αλεύρι, το νερό, το λάδι και το αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Το πλάθουμε ελαφρά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη και την κόβουμε σε 8 κομμάτια. Τα ανοίγουμε με τη βοήθεια πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτά φύλλα και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας (τα προτεινόμενα τους ταιριάζουν ιδιαίτερα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 15-17 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε αμέσως. Φυλάσσονται σε αεροστεγή συσκευασία τουλάχιστον 5 ημέρες.

Βήμα 4

Για το φρουτώδες άλειμμα: Βάζουμε σε ένα μπολ ή βάζο, κατά προτίμηση διαφανές το hummus και το στρώνουμε όμορφα με το κουτάλι.

Βήμα 5

Από πάνω απλώνουμε το tapenade και το απλώνουμε καλά. Ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με διάφορα αρτοποιήματα ή λαχανικά της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *