Κρεμώδης σαλάτα σπανάκι με tartare φινόκιο, ψάρι και σταφύλια
2013-09-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
10 έχουν βαθμολογήσει
01/09/13
Καλό μήνα φίλοι μου. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι ο Σεπτέμβρης και γενικά το φθινόπωρο, όσο το δυνατόν πιο ευτυχές και με υγεία, άφθονη, για όλο τον κόσμο.
Ο μήνας που αρχίζουν τα σχολεία, που επιστρέφουν και οι τελευταίοι αδειούχοι και που γενικότερα κάθε κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του που λέει και ο λαός μας!
Νέα σεζόν, ανανέωση χρωμάτων, αισθήσεων και φυσικά γεύσεων.
Συστατικά
1 μεγάλο μπολ σπανάκι φρέσκο, κομμένο με τα χέρια
1/3 του φλιτζανιού tartare φινόκιο (από τη χθεσινή συνταγή : Καβούρια βραστά με φινόκιο και light ταρτάρ )
1/3 του φλιτζανιού ψάρι φιλέτο, καθαρισμένο
10 ρώγες σταφύλι , κομμένες στη μέση και άλλες 2-3 για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ντοματίνια, χυμός λεμονιού και αλατοπίπερο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το ταρτάρ με το ψάρι. Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι και ρίχνουμε το mix ταρτάρ και τα σταφύλια.
Βήμα 2
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα για το σερβίρισμα, γαρνίροντας με ντοματίνια και φρέσκο κρεμμύδι, καθώς και τα σταφύλια που κρατήσαμε.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε.
*Μια εναλλακτική πρόταση που επίσης προτείνω (βλέπε φωτο),είναι μπόλικο χοντροκομμένο σπανάκι με το κομμάτια από ψημένο ψάρι, πιπεριές χρωματιστές σε ροδέλες, ντοματίνια, ροδέλες αγγουριού, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
Το έφαγα το βράδυ της ίδιας μέρας, με το ψάρι που έψησα και ήταν ελαφριά και νοστιμότατη.
Προσαρμογή συνταγής :
Δικό μου!!