Loader

Ανοιξιάτικη σαλάτα με αρνί και αυγά που έμειναν

2016-05-02
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

4/5/16

Ανοιξιάτικη σαλάτα με αρνί και αυγά που έμειναν για σήμερα αν και η ονομασία «σαλάτα» είναι πολύ λίγη για το μεγαλείο, την πληρότητα και τη νοστιμιά αυτού του πιάτου.

leftlaeg (2) leftlaeg (7)

Συστατικά  

1 φλιτζάνι ή 200gr. Περίπου αρνί ή κατσίκι που έμεινε, ξεψαχνισμένο

2 αυγά κομμένα σε λεπτές φέτες

1 φλιτζάνι αγγούρι

1 φλιτζάνι ντοματίνια

6-7 ελιές

250gr. Σπαράγγια πράσινα

¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Για το dressing:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

¼ της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα σπαράγγια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 8-12 λεπτά, ανάλογα τα γούστα. Τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το αγγούρι με τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμύδια και τις ελιές.

Βήμα 4

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και ακουμπάμε τριγύρω το κρέας, τα αυγά και τα σπαράγγια. Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *