Ανοιχτό τοστ με ελαφριά αλιάδα μπακαλιάρου και λαχανικά
2016-03-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
20/3/16
Ανοιχτό τοστ με ελαφριά αλιάδα μπακαλιάρου και λαχανικά για το τραπέζι του Ευαγγελισμού. Μια προσωπική μου άποψη για το τι μπορούμε να φάμε, εκτός από τον κλασικό τηγανητό μπακαλιάρο. Είναι πολύ πιο εύκολο στην παρασκευή του απ’ ότι ακούγεται και δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.
Συστατικά
- 250gr. Μπακαλιάρος καθαρισμένος , κομμένος σε κομμάτια
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4-6 καρότα καθαρισμένα
- 1 ρίζα φινόκιο χοντροκομμένη
- Αλατοπίπερο
- 4 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής άλεσης ή σίκαλης
- 2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (καλής ποιότητας)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ακουμπάμε τα καρότα και το φινόκιο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ρίχνουμε λίγο από το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε τον μπακαλιάρο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλει τα υγρά του και ρίχνουμε το σκόρδο.
Βήμα 3
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι και ρίχνουμε την πατάτα, αφού την λιώσουμε ελαφρά με πιρούνι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα (συνολικά γύρω στα 15), ρίχνοντας και το τελευταίο λάδι. Ανακατεύουμε και πιέζουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα σαν πουρές.
Βήμα 4
Ψήνουμε ή φρυγανίζουμε το ψωμί, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το ακουμπάμε σε πιατέλα, ανάμεσα από τα ψημένα λαχανικά.
Βήμα 5
Μοιράζουμε το μείγμα μπακαλιάρου πάνω στο ψωμί και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε αμέσως.