Αποτοξινωτική σαλάτα
2016-04-03- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
4/4/16
Αποτοξινωτική σαλάτα με λαχανικά του χειμώνα που λίγο πολύ όλοι τα βάζουμε σπίτι μας. Εύκολη, χρωματιστή και παρότι δεν ταιριάζει πολύ ο χαρακτηρισμός για σαλάτα, θα την έλεγα χαρούμενη (όπως ο σκύλος μου στη φωτογραφία). Χαρίζει αίσθηση κορεσμού και ευεξίας.
Συστατικά
3 καρότα τριμμένα ή κομμένα όπως μας αρέσει
2 ½ φλιτζάνια λάχανο τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μέτριο μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
¼ του φλιτζανιού ψίχα ηλιόσπορου
Για το dressing:
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε τις φουντίτσες μπρόκολου σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 4 λεπτά. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Βήμα 2
Αφήνουμε το μπρόκολο να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε ένα μπολ με τα καρότα, το λάχανο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τον ηλιόσπορο ή την φυλάμε στο ψυγείο ως και 2 ημέρες, αφήνοντας τον ηλιόσπορο για το τέλος.