Loader

Applesauce στο slow cooker

2015-01-21
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 5:00 ω
  • Έτοιμο σε: 5:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

21/1/15

Applesauce στο slow cooker ετοιμάζουμε όπου για όσους δεν γνωρίζουν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας πουρές μήλου ιδιαίτερα διαδεδομένος σε Αμερική, Αγγλία αλλά και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Χρησιμοποιούμε μήλα καθαρισμένα ή με τη φλούδα, εμπλουτίζοντας τη γεύση τους με κανέλα, μοσχοκάρυδο ή μπαχαρικό allspice, που ταιριάζουν ιδανικά με τα συγκεκριμένο φρούτο. Ένας πουρές που μπορούμε να ετοιμάσουμε και να αποθηκεύσουμε από το χειμώνα, που τα μήλα αφθονούν , για τον υπόλοιπο χρόνο. Τον χρησιμοποιούμε συνήθως σε γλυκές εκτελέσεις σαν υποκατάστατο της λιπαρής ουσίας στο ψήσιμο γλυκών, αλλά σερβίρεται πολύ συχνά σαν συνοδευτική σάλτσα για ψητό κρέας.

slapplesauce (1) slapplesauce (3)

Συστατικά

  • 4 μεγάλα πράσινα μήλα ή ότι μήλα θέλουμε
  • ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού allspice ή ότι μπαχαρικό προτιμάμε
  • ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • ½ φλιτζάνι νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια. Τα τοποθετούμε μέσα στο slow cooker και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2

Κλείνουμε το καπάκι και ρυθμίζουμε τη συσκευή στο high. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 4-5 ώρες.

Βήμα 3

Τα πολτοποιούμε με την ειδική ράβδο ή αφήνουμε πρώτα να κρυώσει το μείγμα και να το μεταφέρουμε στο multi για να γίνουν πουρές ή όσο λιωμένο το προτιμάμε. Γεμίζουμε με αυτό αποστειρωμένα βαζάκια της αρεσκείας μας και τα κλείνουμε πολύ καλά. Τα φυλάμε σε σκιερό και δροσερό μέρος μέχρι να ανοίξουμε τα βάζα, ενώ στη συνέχεια το συντηρούμε αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *