Loader

Arrabbiata με γαρίδες

2015-02-14
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

22/2/15

Arrabbiata με γαρίδες για την Καθαρά Δευτέρα και όλη την περίοδο της νηστείας. Μια ιταλική μακαρονάδα που βασίζεται στη σάλτσα ντομάτας , το σκόρδο και φυσικά το τσίλι, σε ποσότητα ικανή να «θυμώσει» τα ζυμαρικά μας. Στα Ιταλικά, arrabbiata σημαίνει άλλωστε θυμωμένος, εγώ θα συμπλήρωνα «αγριεμένος», όπως και το πιάτο μας!

shrimparrabb (1) shrimparrabb (2)

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός
  • ½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη ή όσο προτιμάμε
  • 150gr. Ζυμαρικά Νο6 ή ότι ζυμαρικά προτιμάμε

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα φυλάμε στην άκρη. Κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν, για τη σάλτσα.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και αμέσως ρίχνουμε το σκόρδο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη , το τσίλι και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε λίγο από το νερό που φυλάξαμε και τις γαρίδες και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αν χρειάζεται λίγο ακόμα από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *