Arrabbiata με γαρίδες
2015-02-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
22/2/15
Arrabbiata με γαρίδες για την Καθαρά Δευτέρα και όλη την περίοδο της νηστείας. Μια ιταλική μακαρονάδα που βασίζεται στη σάλτσα ντομάτας , το σκόρδο και φυσικά το τσίλι, σε ποσότητα ικανή να «θυμώσει» τα ζυμαρικά μας. Στα Ιταλικά, arrabbiata σημαίνει άλλωστε θυμωμένος, εγώ θα συμπλήρωνα «αγριεμένος», όπως και το πιάτο μας!
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 1 κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός
- ½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη ή όσο προτιμάμε
- 150gr. Ζυμαρικά Νο6 ή ότι ζυμαρικά προτιμάμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα φυλάμε στην άκρη. Κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν, για τη σάλτσα.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και αμέσως ρίχνουμε το σκόρδο.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη , το τσίλι και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε λίγο από το νερό που φυλάξαμε και τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αν χρειάζεται λίγο ακόμα από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.