BBQ κοτόπουλο φούρνου με πατάτες
2013-10-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
17/10/13
Τι να πει κανείς με αυτό τον καιρό. Κρυώσαμε και βγάλαμε γρήγορα γρήγορα ζεστά ρούχα και σκεπάσματα. Και η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη, «έτσουζαν» , ειδικά τα βραδάκια. Σκεπάζεσαι με το πάπλωμα σκας, ξεσκεπάζεσαι κρυώνεις και είναι και αυτό με τα ρούχα, που συμβαίνει σε κάθε ενδιάμεση σεζόν, που δεν ξέρεις τι να βάλεις (ρίξτε μια ματιά έξω, τους γύρω σας και θα καταλάβετε!), οουφ!
Η υγρασία, τι να πεις και για την υγρασία, που δεν κάθεται μαλλί στη θέση του (γυναικείοι προβληματισμοί), δεν στεγνώνουν και τα ρούχα και η ανάσα βγαίνει αχ βαχ, με μια κάποια δυσκολία (το νιώθω στο καθημερινό μου περπάτημα, όλο και πιο έντονα).
Ας μην γκρινιάζουμε όμως, Φθινόπωρο είναι αυτό και μας δείχνει όλα τα πρόσωπα του. Χαρείτε λίγο ακόμα τις όμορφες μέρες γιατί το κρύο θα’ ναι τσουχτερό λέει φέτος και για προμήθεια πετρελαίου στις πολυκατοικίες, η πιο επίκαιρη συζήτηση στην τηλεόραση.
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε το νόστιμο κοτόπουλο bbq που σας προτείνουμε και θα μελώσει το στόμα σας, σας το υπόσχομαι!
bbq κοτόπουλο
Συστατικά
1 μπούτι κοτόπουλο
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη για φούρνο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό ή ζωμός
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας BBQ sauce
Το μισό από 1 μικρό κρεμμύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Αραδιάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Χτυπάμε στο multi το νερό ή το ζωμό με το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό και την bbq sauce.
Βήμα 2
Περιχύνουμε τα 2/3 του μείγματος στις πατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Ακουμπάμε πάνω στις πατάτες το κοτόπουλο και το αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με το υπόλοιπο από το μείγμα που ρίξαμε στις πατάτες.
Βήμα 4
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας τα κάθε φορά με το μείγμα ζωμού. Το σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοκομμένη σαλάτα.